G-Korfbal

Madjoe is een echte familievereniging, waarbij sportiviteit en plezier hebben met elkaar centraal staat. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn. En om daar een bijdrage aan te kunnen leveren, start de vereniging vol enthousiasme per september 2024 met G-korfbal.

Wat is G-korfbal?
G-korfbal is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat zij een IQ van 75 of lager hebben en/of bepaalde diagnoses hebben, bijvoorbeeld Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme.

Spelenderwijs wordt er getraind op de basistechnieken van het gooien, vangen, schieten, verdedigen en natuurlijk het samen spelen. Het is hiervoor belangrijk dat de teamleden een (korfbal)spel kunnen leren begrijpen en dat het samen met anderen beoefend kan worden. Korfbal is namelijk een echte teamsport.

Wat is de opzet?

Er zal gestart worden met 1 keer per 2 weken trainen op zaterdag. In de toekomst hopen we ook wedstrijden/toernooien te kunnen gaan spelen. Bij aanmelding zal er naar behoefte een gesprek plaatsvinden met de contactpersonen. Ook zal er een aanbod zijn om de 1e 3 trainingen gratis te komen proefdraaien. Dit om van beide kanten te kunnen onderzoeken of de nodige begeleiding gegeven kan worden en of de deelnemer het ook leuk vindt. Na de proeftrainingen wordt er samen besloten of er een lidmaatschap aangevraagd zal worden.

Naast de trainingen zijn er verdeeld over het jaar ook activiteiten binnen de vereniging, waarbij aangesloten kan worden.

Het seizoen is in 3 delen verdeeld. We starten het najaar buiten op het veld (kunstgras). Tijdens de winter zal er in de Madjoedome Ballonhal getraind worden. In het voorjaar wordt er dan weer buiten op het veld getraind. Dit alles op hetzelfde terrein.

Wie zijn de begeleiders?
Het team zal onder leiding van een vaste groep trainers/begeleiders komen te staan, zodat wekelijks dezelfde personen aanwezig zullen zijn. Deze personen hebben affiniteit/ervaring met deze doelgroep.

Contributie en benodigdheden

De contributie zal 57,50 euro per jaar bedragen. Kleding en schoeisels is voor eigen rekening.

Mocht je ook lekker sportief bezig willen zijn, nieuwe mensen willen leren kennen en bovenal veel plezier willen hebben, meldtje dan nu aan door ons een mail te sturen naar [email protected]. Uiteraard kan je ons ook mailen, indien je nog meer informatie zou willen hebben.